3D-verzekering voor particulieren en prosumers

3D-verzekering
Heeft u een 3D-printer voor hobbymatig gebruik en doet u anderen wel eens een plezier met een mooi 3D-voorwerp? Of wellicht verkoopt u wel eens een item via internet? Dan komt deze verzekering goed van pas!
De 3D-verzekering vergoedt de schade die iemand anders lijdt als het geprinte 3D-voorwerp gebrekkig blijkt. Ook indien u het digitale 3D-model zelf heeft ontworpen!

Waarom een 3D-verzekering?
Voor de particulier die in het bezit is van een 3D-printer is een reguliere particuliere aansprakelijkheidsverzekering niet genoeg. Het is namelijk in de praktijk vaak lastig om te achterhalen wie er aansprakelijk is voor het gebrekkige 3D-voorwerp. Komt het gebrek door een fout in de printer? Dan is de printerfabrikant aansprakelijk. Doet het filament niet wat het zou moeten doen? Dan is de producent van het filament aansprakelijk. Als blijkt dat u niet aansprakelijk bent, dan vergoedt uw AVP de geleden schade niet. Daarnaast dekt de particuliere aansprakelijkheidsverzekering geen schade in situaties waarbij u een vergoeding voor het 3D-geprinte voorwerp heeft gekregen.

De 3D-verzekering betaalt de schade van degene die schade heeft geleden, ongeacht of u een vergoeding voor het printen heeft gekregen en ongeacht de vraag wie aansprakelijk is! Het is zowel voor u als voor de schadelijdende partij fijn dat u niet verstrikt raakt in een discussie over het aansprakelijkheidsvraagstuk.

Schadevoorbeelden:

Een onderdeel van een 3D-geprinte speelgoedauto zit niet goed vast en een kind stikt er bijna in;
Een schilderij valt op de grond nadat het 3D-geprinte haakje afbreekt;
De 3D-geprinte padhouder van een koffieapparaat sluit niet goed aan, waardoor heet water wegspat;
Een 3D-geprint onderdeel in een wasmachine werkt niet goed, waardoor de wasmachine begint te lekken en de laminaatvloer waar hij op staat krom trekt;
Iemand valt van zijn fiets nadat een 3D-geprint fietsonderdeel niet bestand blijkt tegen een onverwachte manoeuvre.

Wat is verzekerd?
De spullen van benadeelde(n) zijn verzekerd als deze zijn beschadigd door toedoen van het door een verzekerde geprint 3D-voorwerp. Ook letselschade aan benadeelde(n) veroorzaakt door een geprint 3D-voorwerp is verzekerd. De maximale uitkering is € 25.000 per gebeurtenis. Per jaar wordt niet meer dan € 50.000 betaald.

3D-verzekering afsluiten?
Deze verzekering is bedoeld voor particulieren en 'prosumers': een prosumer (een combinatie van producent en consument) is de particuliere producent die 3D-voorwerpen voor derden print.

De 3D-verzekering is af te sluiten middels dit aanvraagformulier. U kunt dit aanvraagformulier ingevuld en ondertekend per post of digitaal naar ons sturen:

H. Jansen Assurantie Groep B.V.
Postbus 84
7100 AB Winterswijk

Of: info@hjansen.nl

Wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op via 0543-551500 of e-mail naar info@hjansen.nl

Bron: Turien.nlNieuwsoverzicht