phone icon location icon

  1. Bedrijven & Particulieren 0543-551500
  2. Pensioenen 0543-551414
Headerimage
Assurantiën Pensioenen Hypotheken

Beschadigde vloer of auto? De deelreparatie is beter voor het milieu!

Beschadigde vloer of auto? De deelreparatie is beter voor het milieu!

Ook als verzekerde consument kun je bijdragen aan een duurzamere wereld. Waarom zou eigenlijk het hele aanrechtblad vervangen moeten worden wanneer een kleine oppervlakte beschadigd is? En moet bij een kras op de auto echt de hele bumper worden overgespoten of kan ook dat milieuvriendelijker? Hoe gaat jouw verzekeraar daarmee om?

Het duurzaam herstellen van schade is een ontwikkeling die je ziet bij woonverzekeringen, zoals de inboedel -en opstalverzekering, maar ook bij autoverzekeringen wordt het steeds meer zichtbaar.

Waterschade

Duurzaam schadeherstel houdt in dat een product niet wordt vervangen, maar hersteld. Neem waterschade aan een parketvloer. Moet dan de hele vloer eruit, ook al zijn slechts enkele vierkante meters kromgetrokken? Niet duurzaam, vinden steeds meer verzekeraars. Zij zoeken samen met de consument naar een andere oplossing zoals het repareren van het beschadigde deel. Datzelfde geldt voor schade aan bijvoorbeeld een stenen aanrechtblad: plaatselijk repareren is vele malen beter voor het klimaat. Dankzij betere technieken kunnen dergelijke reparaties onzichtbaar plaatsvinden. En bovendien is het voor de consument minder ingrijpend, je bent sneller weer op orde.

Auto

Ook als het gaat om schade aan je auto werken steeds meer schadeherstelbedrijven met milieubesparende technieken. Denk aan het wegwrijven van deukjes om zo de lak te behouden. Ook het gebruik van gerecyclede onderdelen bij reparaties en de inzet van minder belastende chemicaliën kom je veel tegen.

Selectie

Een aantal verzekeraars werkt al samen met schadeherstelbedrijven die schades zoveel mogelijk op een milieuvriendelijke manier repareren. Vind jij dit belangrijk en vraag je je af of jouw verzekeraar hier ook mee bezig is? Vraag ernaar bij je financieel adviseur. Op die manier wordt duurzaamheid naast andere voorwaarden, premie en service een nieuwe factor bij het selecteren van een passende verzekering!

Bron: Adfiz.nlNieuwsoverzicht
© 2024 H.Jansen Assurantie Groep
  • Adfiz
  • RMIA
  • KIFID
  • NVGA
Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!