phone icon location icon

  1. Bedrijven & Particulieren 0543-551500
  2. Pensioenen 0543-551414
Headerimage
Assurantiën Pensioenen Hypotheken

Handige tool voor ouders met kinderen (of kinderen op komst)

Handige tool voor ouders met kinderen (of kinderen op komst)

Welke financiële regelingen zijn er allemaal voor ouders met kinderen? Waar heb je recht op, waar moet je zelf achteraan? Wijzer in geldzaken heeft een handige tool ontwikkeld waarin per levensfase van je kind(eren) alles op een rijtje wordt gezet. Zo zie je niets over het hoofd.

Kinderopvangtoeslag, kinderbijslag, kindgebonden budget, verlofregelingen, verzekeringen, studiefinanciering en ga zo maar door: bij het hebben van kinderen komen ook een hoop financiële aspecten kijken!

Handige tool

De tool Kinderen & geldzaken geeft naast een persoonlijk overzicht dat past bij jouw situatie, ook bijpassende tips voor de financiële opvoeding over bijvoorbeeld zakgeld, kleedgeld en het openen van een bankrekening. Ook laat de tool zien wat de rechten van kinderen zijn als het gaat om minimumloon of bijbaantjes.

Concrete tips

De tool geeft per leeftijdsfase concrete tips. Gaat je kleuter naar de opvang, verdiep je dan goed in de kinderopvangtoeslag en geef wijzigingen onmiddellijk door om terugbetaling te voorkomen. Heb je een ouder kind dat na de zomer naar de middelbare school gaat, dan is een eigen pinpas handig omdat contant betalen op school niet altijd mogelijk is. Als je kind twaalf wordt, gaat ook de kinderbijslag omhoog. Een kind van zestien met een eigen brommer, heeft een verzekering nodig. En een kind dat achttien wordt moet zelf een zorgverzekering afsluiten.

Inzicht en grip

Naast het recht op verschillende regelingen, is het verstandig om de kosten voor je kind(eren) goed in kaart te brengen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan uitgaven voor kleding, activiteiten, opvang of ouderbijdragen voor school. Door de inkomsten en uitgaven regelmatig op een rij te zetten, houd je beter grip op je geld. Misschien is het mogelijk om te sparen voor (de studie van) je kind.

Open hier de tool. Het persoonlijke overzicht en de tips kunnen eenvoudig worden geprint, opgeslagen of per e-mail worden verstuurd.

Bron: Adfiz.nlNieuwsoverzicht
© 2024 H.Jansen Assurantie Groep
  • Adfiz
  • RMIA
  • KIFID
  • NVGA
Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!