phone icon location icon

  1. Bedrijven & Particulieren 0543-551500
  2. Pensioenen 0543-551414
Headerimage
Assurantiën Pensioenen Hypotheken

Is diefstal uit de schuur verzekerd?

Iedere dag vinden er gemiddeld 70 inbraken plaats uit bijgebouwen zoals schuren en garages. Wordt jouw elektrische fiets of dure gereedschap gestolen, dan kunnen de kosten flink oplopen. Wie betaalt de geleden schade na diefstal uit een bijgebouw?

Heb je een inboedelverzekering? Dan is diefstal uit bijgebouwen over het algemeen gewoon verzekerd. Hoeveel geld de verzekeraar uitkeert, verschilt echter per verzekeraar. 1 op de 4 verzekeringsmaatschappijen hanteert namelijk een maximaal verzekerd bedrag. Hoe hoog dit bedrag is, verschilt ook per verzekeraar. Goed om te weten: de onderlinge verschillen zijn groot. De ene verzekeraar keert tot maximaal €250,- uit, de andere verzekeraar hanteert een maximaal verzekerd bedrag van €10.000,-.

Ben ik goed verzekerd?

Hebben je partner en jij allebei een elektrische fiets in de schuur staan? Fiets jij graag een rondje op je wielrenfiets die je vervolgens in de berging parkeert? Of klus je graag in je garage aan oldtimers? Dan kan de waarde van je eigendommen in de stalling flink oplopen. Ook deze eigendommen wil je goed verzekeren. Check daarom goed waarvoor je verzekerd bent. Dit lees je in de polisvoorwaarden van je inboedelverzekering. Controleer niet alleen of jouw verzekeraar een maximaal verzekerd bedrag hanteert, bekijk ook de eisen van je verzekeraar goed. Bij sommige verzekeraars moet je bijvoorbeeld aan kunnen tonen dat je (elektrische) fiets op slot stond en het bijgebouw voorzien is van goede sloten.

Bron: adfiz.nlNieuwsoverzicht
© 2024 H.Jansen Assurantie Groep
  • Adfiz
  • RMIA
  • KIFID
  • NVGA
Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!