phone icon location icon

 1. Bedrijven & Particulieren 0543-551500
 2. Pensioenen 0543-551414
Headerimage
Assurantiën Pensioenen Hypotheken

Is jouw bedrijf voorbereid op klimaatrisico’s - Vorst en sneeuw

Is jouw bedrijf voorbereid op klimaatrisico’s - Vorst en sneeuw

We weten inmiddels allemaal dat de kans op extreem weer toeneemt. Langdurige droogte, hevige regen of zware stormen komen steeds vaker voor. Door de juiste preventieve maatregelen te treffen, kan je als ondernemer schade en gedoe door extreem weer beperken. Deze keer: vorst en sneeuw.

Door klimaatverandering worden de winters zachter. Het KNMI verwacht dat daardoor de kans op gladheid in de winter afneemt. Ook de kans op vorstschade zal afnemen. De kans op extreme sneeuwbuien neemt echter wel toe. Tijdens die buien valt extreem veel sneeuw in korte tijd. Dit kan schade veroorzaken; bijvoorbeeld doordat daken instorten. Ook kan het vaker voorkomen dat de vorst plotseling invalt. Dit kan leiden tot vorstschade bij gewassen. In combinatie met regen kan het ook leiden tot ijzelschade.

Wat kun je doen?
 • Laat een wateraccumulatieberekening maken: wat kan het dak aan? Het kan nodig zijn om de dakconstructie te versterken.
 • Voorkom dat leidingen bevriezen. Denk aan vorstbeveiliging van cv en radiatoren.
 • Maak het dak van je bedrijfspand sneeuwvrij.
 • Strooi het bedrijfsterrein met strooizout.
 • Zorg dat medewerkers winterbanden hebben onder hun auto van de zaak en raad zonodig aan om thuis te werken.
Check de verzekering

Heb je als ondernemer scherp hoe je verzekerd bent? Schade aan het gebouw is verzekerd op de opstal- en inboedelverzekering (gebouwenverzekering), maar de voorwaarden kunnen per verzekeraar verschillen. De verzekeraar gaat er daarbij overigens wel van uit dat het onderhoud op orde is en dat er geen constructiefouten in het spel zijn. Voor schade aan gewassen is een aparte verzekering noodzakelijk. Voor het wagenpark geldt dat schade verzekerd is mits er minimaal een cascoverzekering is afgesloten.

Bron: Adfiz.nlNieuwsoverzicht
© 2024 H.Jansen Assurantie Groep
 • Adfiz
 • RMIA
 • KIFID
 • NVGA
Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!