phone icon location icon

  1. Bedrijven & Particulieren 0543-551500
  2. Pensioenen 0543-551414
Headerimage
Assurantiën Pensioenen Hypotheken

Krijg snel inzicht in je financiële oude dag

Krijg snel inzicht in je financiële oude dag

Wat is er geregeld voor je oude dag en hoe staan je nabestaanden er voor wanneer je overlijdt? Dat is in essentie wat je wilt weten over je pensioen. Zodat je ook weet of je moet bijsturen. De Pensioen3daagse van Wijzer in Geldzaken is een goede gelegenheid om het eens uit te zoeken. Op 7, 8, en 9 november is er overal in het land én online van alles te doen.

Een mooi startpunt is deze test ‘Check je Pensioen’. Je vult snel je gegevens in en ontvangt informatie die van belang is voor jouw pensioensituatie. Er wordt bijvoorbeeld gevraagd of je in loondienst bent of niet, al dan niet een koophuis bezit of een tijd in het buitenland hebt gewoond. In geval van een koophuis krijg je bijvoorbeeld het advies om je hypotheeklasten op pensioendatum eens uit te zoeken.

Het nabestaandenpensioen is een belangrijk onderdeel van de tips. Hiervoor geldt: pensioen klinkt vaak ver weg, maar dat is het niet. Wanneer je partner overlijdt, komt pensioen ineens heel dichtbij omdat er in veel gevallen vanaf dat moment een nabestaandenpensioen in gaat. Maar is dat bedrag hoog genoeg? Of is het nodig om bijvoorbeeld een aanvullende overlijdensrisicoverzekering te sluiten? Het loont de moeite om dat uit te zoeken.

Nieuwe pensioenregels

Zoals veel mensen wel weten, veranderen de regels voor pensioen als gevolg van de nieuwe Wet toekomst pensioenen. Dit heeft gevolgen voor iedereen die via een werkgever pensioen opbouwt. Maar omdat de regels stapsgewijs worden ingevoerd, en niet in alle sectoren tegelijk, is daar in een persoonlijke tool nog niet veel over te zeggen. Ook het ineens opnemen van tien procent van je pensioenkapitaal is nog niet mogelijk.

Wat wel al veranderd is, is de ruimte in de ‘derde pijler’. Hiermee wordt het geld voor later bedoeld dat je zelf (dus niet via je werkgever) fiscaal voordelig opbouwt met bijvoorbeeld een lijfrente. Door de nieuwe regels is de ruimte in de derde pijler groter geworden, je hebt dus meer ruimte om privé iets op te bouwen wanneer je bijvoorbeeld een pensioengat hebt of gewoon meer opzij wilt zetten voor later.

Levensgebeurtenissen

Nieuwe baan of een nieuwe woning? Of ga je meer of minder werken? Deze veranderingen hebben vaak ook invloed op je pensioen. Op de website van de Pensioen3daagse zijn alle levensgebeurtenissen voor je op een rijtje gezet. Per onderwerp kun je in een oogopslag nalezen waar je aan moet denken en wat je nu al kunt doen.

Vragen stellen

Tijdens de Pensioen3daagse is er van alles te doen. Webinars, pensioenhelpdesks, inloopspreekuren, enzovoort. Zie hier een overzicht van alle activiteiten en grijp de gelegenheid aan om een vraag te stellen over je pensioen.

Bron: Adfiz.nlNieuwsoverzicht
© 2024 H.Jansen Assurantie Groep
  • Adfiz
  • RMIA
  • KIFID
  • NVGA
Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!