phone icon location icon

  1. Bedrijven & Particulieren 0543-551500
  2. Pensioenen 0543-551414
Headerimage
Assurantiën Pensioenen Hypotheken

Laat je inspireren deze zomer! Tips voor boeken en podcasts

Laat je inspireren deze zomer! Tips voor boeken en podcasts

Op weg naar je vakantiebestemming zet je een leerzame podcast of luisterboek op en naast het zwembad lees je een inspirerend boek over budgetteren, duurzaamheid of digitale veiligheid. Zo run je straks weer met nieuwe energie je huishouden of bedrijf. Finfin geeft lees- en luistertips, ook voor ondernemers!

PuberBudgetBoek

Auteurs Saskia Smith en Martine de Vente zijn oprichters van het populaire online platform Tis Hier Geen Hotel. In dit handboek nemen ze je mee in de financiële opvoeding van pubers. Want met pubers weet je één ding zeker schrijven ze, het geld vliegt je zak uit. Het voedsel dat ze verstouwen, de kleding waar ze uitgroeien en de stroom Tikkies die ze je sturen. Krijg daar maar eens grip op.

Financieel Vrij

Janneke van den Brink was commercieel vastgoedadviseur voordat ze besloot voorgoed te stoppen met werken in loondienst. Ze richtte het platform Financieel Vrije Vrouw op en reist nu met haar gezin de wereld rond. In Financieel vrij vertelt ze over haar reis naar financiële vrijheid. Omdat ze als commercieel vastgoedadviseur én als particulier belegger weinig tot geen vrouwen tegenkwam, ziet ze het als haar persoonlijke missie om meer vrouwen te inspireren.

Luisteren: Baanbrekende businessmodellen

In deze BNR-podcast gaan presentatoren John van Schagen en Patrick van der Pijl in gesprek met bedrijven die de spelregels in hun branche herschrijven. Hoe krijg je een online platform nu echt winstgevend? Hoe maak je van een eenmanszaak een schaalbare business? En hoe stap je succesvol af van uurtje-factuurtje?

Haal alles uit je geld

In dit (luister)boek leert de bekendste koopjesjager van Nederland, Gierige Gerda, je om alles uit je geld te halen en meer grip te krijgen op al je uitgaven. Bespaar op boodschappen en eet toch gezond, krijg gratis producten en leer slimmer te budgetteren. Gerda laat zien hoe je een zo leuk mogelijk leven krijgt met een zo klein mogelijk budget en laat je onder andere kennismaken met de bespaarsneeuwbal.

Het is oorlog maar niemand die het ziet

Ben je geïnteresseerd in digitale veiligheid, dan moet je dit boek van Huib Modderkolk lezen. Hij deed zes jaar lang onderzoek naar de schaduwkanten van internet en schreef er dit boek over. Iedere ontdekking roept nieuwe vragen op. Wie leest mee met onze appjes? Hoe ver reiken de tentakels van Nederlandse veiligheidsdiensten? Wat betekent het als staten internet gebruiken om te controleren en te saboteren? In dit boek laat Modderkolk zien hoe kwetsbaar een samenleving is die steeds meer vertrouwt op techniek.

Netto positief

De ondertitel van dit boek is veelzeggend: ‘Hoe je een succesvol en duurzaam bedrijf creëert door meer te geven dan te nemen’. Auteurs Paul Polman en Andrew Winston zijn ervan overtuigd dat het bedrijfsleven niet langer kan wegkijken van zaken als toenemende sociale ongelijkheid en afnemende biodiversiteit. Duurzaamheid is het antwoord. Ze beschrijven belangrijke ervaringen van Unilever en andere mondiaal ondernemende pioniers: dat het je bedrijf winst kan opleveren door de wereldproblemen te helpen oplossen in plaats van ze te veroorzaken.

Luisteren: Geld en Geluk podcast

Budgetcoach Carolien Vos leert je om buffers op te bouwen voor de toekomst, zonder dat je alle fijne dingen in het hier en nu hoeft op te geven. Maandelijks geld overhouden zonder op een houtje te hoeven bijten. Controle en overzicht zijn de toverwoorden. Vos deelt in haar podcast praktische tips maar ook gedragsinzichten. Waarom lukt het niet om grip te houden op je geld? Wat is eigenlijk leefstijlinflatie? En weet je wel echt waar je geld blijft?

Bron: Adfiz.nlNieuwsoverzicht
© 2024 H.Jansen Assurantie Groep
  • Adfiz
  • RMIA
  • KIFID
  • NVGA
Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!