phone icon location icon

  1. Bedrijven & Particulieren 0543-551500
  2. Pensioenen 0543-551414
Headerimage
Assurantiën Pensioenen Hypotheken

Nibud-cursus helpt om grip op geldzaken te krijgen

Nibud-cursus helpt om grip op geldzaken te krijgen

Steeds meer Nederlanders hebben moeite met rondkomen. Wil je meer grip op je geldzaken? De Nibud-cursus ‘Aan de slag met je geldzaken’ is nog tot en met 30 juni 2023 gratis te volgen. Al 11.000 mensen deden de afgelopen vier maanden aan mee de online cursus van het budgetinstituut.

De online cursus (die je kunt volgen wanneer het jou uitkomt) bestaat uit vijf modules: administratie, inkomsten, uitgaven, rondkomen en hulp. In de module ‘administratie’ leer je bijvoorbeeld welke documenten je moet bewaren en hoe je overzichtelijk je administratie doet. Bij ‘inkomen’ gaat het onder andere over het doen van belastingaangifte en inzicht in diverse landelijke en lokale regelingen waar je mogelijk recht op hebt.

Hoe nu verder?

In de deelmodule ‘uitgaven’ krijg je advies over het handig bijhouden van alles wat je uitgeeft en het onderscheid tussen uitgaven die moeten en mogen. Wil je meer weten van ‘rondkomen’ dan leer je hoeveel geld je achter de hand moet houden en hoe te handelen in geval van een financiële tegenvaller. De slotmodule ‘hulp’ gaat over hoe nu verder: hoe houd je je doelen vol en waar kun je terecht als het toch niet lukt?

Moeite met rondkomen

Het Nibud onderzocht de situatie van Nederlandse huishoudens. Veel huishoudens gaan gebukt onder hoge vaste lasten en stijgende uitgaven. Niet alleen mensen met een uitkering of laag inkomen hebben moeite met rondkomen, ook hogere inkomens moeten beter op hun uitgaven letten om rond te kunnen komen.

Verder lezen?

Zo ga je om met de stijgende inflatie
Regelmatige aandacht voor je financiën loont


Bron: Adfiz.nlNieuwsoverzicht

Een van uw aanspreekpunten

© 2024 H.Jansen Assurantie Groep
  • Adfiz
  • RMIA
  • KIFID
  • NVGA
Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!