phone icon location icon

  1. Bedrijven & Particulieren 0543-551500
  2. Pensioenen 0543-551414
Headerimage
Assurantiën Pensioenen Hypotheken

Regelmatig aandacht voor je financiën loont

Regelmatig aandacht voor je financiën loont

Het loont de moeite om eens per jaar door je polismap te lopen. Misschien niet het leukste karweitje, maar het kan je wel wat opleveren! Wie weet kunnen er zaken goedkoper óf zijn er verzekeringen die je niet meer nodig hebt. En handig bijeffect; je hebt meteen weer scherp hoe de zaken ervoor staan. Het kan immers ook zijn dat je juist bepaalde dekkingen mist.

Zorgverzekering

De zorgverzekering is een dure en belangrijke verzekering dus het is verstandig om er goed naar te kijken. Er zijn feitelijk drie knoppen waar je aan kunt draaien. Bij alle drie de knoppen geldt: wil je minder risico of wil je minder maandelijkse kosten? Lees hier meer.

1. Wel of niet een aanvullende verzekering voor brillen/fysiotherapie/tandarts, etcetera?
2. Wel of niet een verhoogd eigen risico in ruil voor premiekorting?
3. Wel of niet een ‘budgetverzekering’ waarbij je bij minder zorgverleners terechtkunt?

Autoverzekering

Je autoverzekering is ook een goede om regelmatig onder de loep te nemen. Is je auto inmiddels al wat ouder, dan volstaat wellicht een beperkt casco verzekering in plaats van een allrisk dekking. Door de coronacrisis ben je waarschijnlijk minder kilometers gaan rijden, ook dit is van invloed op de premie. Gebruik je de auto helemaal niet, dan kan je die zelfs tijdelijk schorsen. Laat je nooit leiden door de premie alleen, lees altijd heel goed de voorwaarden.

Andere schadeverzekeringen

Ook je andere schadeverzekeringen kun je eens doornemen. Een doorlopende reisverzekering met dekking wereldwijd? Heb je die op dit moment nodig? Je schadepakket bestaat verder doorgaans uit een opstal- en inboedelverzekering en verzekeringen voor je auto en/of fiets. Je kunt overwegen om verzekeringen te combineren voor pakketkorting. Overweeg ook eens om per jaar te betalen, dat scheelt vaak een paar procent. Ook hier geldt: doe geen concessies aan de dekking die voor jou belangrijk is.

Dubbel verzekerd

Als je toch bezig bent, check dan ook meteen of je niet dubbel bent verzekerd. Dit komt nogal eens voor bij pechhulp. En heb je een allrisk inboedelverzekering, dan is een smartphoneverzekering wellicht overbodig. Controleer wel even de buitenhuisdekking! En zo zijn er meer voorbeelden.

Hypotheek

Betaal je nog een hoge rente? Kijk eens naar de mogelijkheden om je hypotheek over te sluiten of de rente te middelen. Bedenk wel dat er een boeterente in rekening gebracht kan worden, die is hoger naarmate de looptijd van je huidige rentetermijn langer is. Een andere route: misschien is de waarde van je huis wel flink gestegen. Dat kan een andere risicoklasse en dus een lager rentepercentage betekenen.

Overlijdensrisicoverzekering

Ben je gestopt met roken? Dan kan de premie van je overlijdensrisicoverzekering (ORV) omlaag omdat je in aanmerking komt voor de niet-rokerskorting. Je moet dan wel minimaal twee jaar gestopt zijn. Maar ook los daarvan is het zo dat de afgelopen jaren de premie van veel ORV’s is gedaald. Wellicht kan je ook jouw verzekering goedkoper afsluiten bij een andere aanbieder.

Deze twee artikelen over overlijdensrisicoverzekeringen zijn mogelijk ook interessant voor je:
https://www.adfiz.nl/finfin/nieuws/overlijdensrisicoverzekering-ook-het-overwegen-waard-voor-huurders
https://www.adfiz.nl/finfin/nieuws/ben-ik-dubbel-verzekerd-met-een-orv-en-een-uitvaartverzekering

Heb je alles in kaart gebracht en zie je een aantal zaken die je wilt aanpassen? Aarzel niet om je financieel adviseur te vragen om met je mee te kijken. Zo weet je zeker dat je niets over het hoofd ziet en voorkom je dat je belangrijke dekkingen verliest! Je kunt je adviseur natuurlijk ook vragen om alles voor je uit te zoeken.

Bron: Adfiz.nlNieuwsoverzicht
© 2024 H.Jansen Assurantie Groep
  • Adfiz
  • RMIA
  • KIFID
  • NVGA
Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!