phone icon location icon

  1. Bedrijven & Particulieren 0543-551500
  2. Pensioenen 0543-551414
Headerimage
Assurantiën Pensioenen Hypotheken

Wat als je reisgenoot de vakantie afzegt?

Wat als je reisgenoot de vakantie afzegt?

Je gaat een leuke reis maken samen met een vriend of vriendin. Maar hij of zij moet vanwege omstandigheden de reis annuleren. Voor jou is de lol er dan ook af. Hoe zit het dan met jouw verzekering, mag jij ook annuleren? Dat hangt af van de voorwaarden.

Wanneer je reisgenoot jullie reis annuleert, wil jij misschien ook niet meer gaan. Omdat je dan alleen moet reizen. Het is echter niet vanzelfsprekend dat jij op basis van je eigen doorlopende annuleringsverzekering jouw annuleringskosten vergoed krijgt.

Voorwaarden

Onderzoeksbureau MoneyView deed daar onderzoek naar en bekeek 44 doorlopende reisverzekeringen. Bijna altijd is annulering vanwege het annuleren van een reisgenoot gedekt en vijf producten stellen geen extra voorwaarden. De andere producten dekken deze kosten echter alleen wanneer aan (een combinatie van) bepaalde voorwaarden is voldaan. Bijvoorbeeld: je reisgenoot moet zelf ook verzekerd zijn, dezelfde heen- en terugreis hebben geboekt als jijzelf, jij moet door het annuleren van de reisgenoot alleenreizend worden en jij en je reisgenoot moeten samen vermeld staan op de boekingsbevestiging van de reisorganisatie.

Let op: je kunt ook bij het boeken van de reis een kortlopende annuleringsverzekering sluiten die het hele gezelschap verzekert.

Familieleden en huisdieren

Een annuleringsverzekering is fijn om te hebben wanneer je plotseling niet op reis kunt. Eerder vergeleek MoneyView de dekking van verschillende aanbieders. Bij alle aanbieders zijn de annuleringskosten van een reis vanwege een plotseling ernstig ongeval, levensbedreigende ziekte of overlijden van een verzekerde of een familielid in de eerste (kinderen, ouders) of tweede graad (broers, zussen) gedekt. Bij een familielid in de derde graad, zoals een oom of tante of je neefje of nichtje, is dit minder vaak het geval. Sommige annuleringsverzekeringen bieden ook dekking bij het overlijden van een goede vriend(in) of het doodgaan van je hond, kat of paard.

Let op: vaak zijn deze dieren specifiek genoemd in de voorwaarden, daarmee wordt bedoeld dat andere huisdieren niet onder de dekking vallen.

Dekking gebeurtenissen

Verzekeraars dekken in hun voorwaarden vaak ook een aantal specifieke situaties. Zoals de situatie waarin een verzekerde die werkloos was een baan heeft gekregen en daardoor niet met vakantie kan omdat er gewerkt moet worden. Of juist andersom: de situatie waarin je onverwacht wordt ontslagen waardoor een vakantie niet meer zo goed uitkomt. Hiervoor gelden wel aanvullende voorwaarden, zoals de lengte van het dienstverband. Ook mag je bij veel aanbieders annuleren omdat je gaat scheiden. Uiteraard moet het steeds gaan om gebeurtenissen die onbekend waren bij het boeken van de reis en het aangaan van de annuleringsverzekering.

Lees hier meer

Wanneer mag je een reis annuleren?


Bron: www.adfiz.nlNieuwsoverzicht
© 2024 H.Jansen Assurantie Groep
  • Adfiz
  • RMIA
  • KIFID
  • NVGA
Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!