phone icon location icon

  1. Bedrijven & Particulieren 0543-551500
  2. Pensioenen 0543-551414
Headerimage
Assurantiën Pensioenen Hypotheken

Week van het geld; bedwing de bling!

Week van het geld; bedwing de bling!

Influencers, games, merkkleding: er lonkt en blinkt een hoop. Hoe doorzie je verleidingen, ga je verstandig met je geld om en kun je dromen zonder in de problemen te komen? Die thema’s staan centraal tijdens de 12e Week van het geld, van maandag 27 tm vrijdag 31 maart. Ook thuis kun je aan de slag!

Door van jongs af aan te oefenen met sparen, plannen en kiezen, leren kinderen belangrijke vaardigheden die op latere leeftijd hard nodig zijn. De verleidingen zijn overal en het lijkt allemaal zo makkelijk: een gratis telefoon bij je abonnement, muziek via Spotify en contactloos betalen in de winkel. Steeds meer jongeren hebben moeite om grip te houden op hun uitgaven en komen in financiële problemen.

Op school

De week van het geld richt zich op basisscholen, middelbaar onderwijs en mbo. Medewerkers van banken, verzekeraars en financieel advieskantoren verzorgen gastlessen. Leerlingen spelen bijvoorbeeld het educatieve spel Cash Quiz. Of ze verdiepen zich in verzekeringen: wat kan er fout gaan op een schoolkamp of tijdens een feestje? En wat doe je met die risico’s?

Thuis

Ook thuis kun je met je kinderen aan de slag. Selecteer op deze pagina het tabje ‘Thuis’ en je vindt doeplaten en knutselopdrachten voor de jongere kinderen, maar ook filmpjes om samen met je puber te kijken of stellingen als starters voor een goed gesprek. Wat kost bijvoorbeeld een smartphone? Hoe begin je met sparen? En hoe leer je om zelf geld te verdienen?

Lokaal

Steeds meer gemeenten in Nederland organiseren tijdens de Week van het geld op lokaal niveau een eigen programma. Kijk hier of jouw gemeente ook meedoet.

Bron: Adfiz.nlNieuwsoverzicht
© 2024 H.Jansen Assurantie Groep
  • Adfiz
  • RMIA
  • KIFID
  • NVGA
Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!