phone icon location icon

  1. Bedrijven & Particulieren 0543-551500
  2. Pensioenen 0543-551414
Headerimage
Assurantiën Pensioenen Hypotheken

Welke verzekeringen heb ik nodig vanaf mijn 18e?

Welke verzekeringen heb ik nodig vanaf mijn 18e?
Zorgverzekering

Een zorgverzekering is verplicht. Vanaf je achttiende ben je niet meer automatisch meeverzekerd op de gezinspolis van je ouders. Deze moet je dus zelf regelen. Verschillende zorgverzekeraars bieden aanvullende pakketten aan die specifiek gericht zijn op studenten.

En vergeet niet om na te gaan of je recht hebt op zorgtoeslag. Op de website van de Belastingdienst kun je zorgtoeslag aanvragen.

Inboedelverzekering

Studentenhuizen hebben over het algemeen niet de beste sloten, en je laptop is zo van je bureau gestolen. Sluit een goede (studenten) inboedel verzekering af waarmee je je inboedel veilig stelt.

Check overigens de voorwaarden goed: welke spullen zijn meeverzekerd en welke niet? Ook stellen sommige verzekeraars als voorwaarde dat de deur van je kamer op slot kan. Vraag ook aan je huisbaas of die mogelijk al voor het hele huis een inboedelverzekering heeft afgesloten.

Aansprakelijkheidsverzekering

Een ongeluk zit in een klein hoekje: je morst bier over de laptop van je huisgenoot of je fietst tegen een auto aan. Met een aansprakelijkheidsverzekering ben je in ieder geval verzekerd voor dit soort ongelukjes.

Let op dat je je niet dubbel verzekert. Op de polis van je ouders kunnen namelijk studerende uitwonende kinderen meeverzekerd zijn! Wanneer je afgestudeerd bent, zul je het in ieder geval zelf moeten regelen.

Reisverzekering

Soms mogen studerende, uitwonende kinderen meeliften op de polis van een doorlopende reisverzekering van de ouders. Hebben je ouders niet zo’n verzekering, dan kun je er zelf een afsluiten, of, als je niet vaak reist, per keer een kortlopende verzekering sluiten. Let er wel op dat je een eigen polis afsluit wanneer je studietijd voorbij is.

Fietsverzekering

Als je in een grote studentenstad gaat wonen, loop je het risico dat je fiets gestolen wordt. Als je die nieuwe fiets niet uit eigen zak wilt betalen, dan kun je je stalen ros verzekeren. Steeds meer studenten maken ook gebruik van een soort lease-fiets. Bereken wel goed wat voor jou het voordeligste is.

Ga je al een eerste auto kopen? Of wil je weten wat je nog meer moet regelen vanaf je 18e? Lees onze pagina 18 jaar en dan of informeer naar de mogelijkheden voor je eerste financieel adviseur.

Bron: Adfiz.nlNieuwsoverzicht
© 2023 H.Jansen Assurantie Groep
  • Adfiz
  • RMIA
  • KIFID
  • NVGA
Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!