phone icon location icon

  1. Bedrijven & Particulieren 0543-551500
  2. Pensioenen 0543-551414
Headerimage
Assurantiën Pensioenen Hypotheken

Winterstopkorting voor motorrijders

Winterstopkorting voor motorrijders

Sneeuw, mist en kou zorgen ervoor dat de meeste motorrijders hun motor gedurende de wintermaanden in de stalling laten staan. Wat zij niet weten is dat ze mogelijk korting krijgen op hun premie wanneer zij het voertuig er pas in het voorjaar weer uit halen. Dit wordt de winterstopkorting genoemd. Hoe dat precies zit, lees je hier.

In de wintermaanden parkeren veel motorrijders hun motor in de schuur. Geldt dit ook voor jou? Dan kun je bij je verzekeraar informeren of je korting krijgt op je maandelijkse premie. Steeds meer verzekeraars bieden motorrijders namelijk een zogenaamde winterstopkorting aan: gebruik je de motor in de winterperiode niet, dan krijg je korting op je premie. Vaak geldt dit voor de periode van 1 december tot 1 maart. De korting kan oplopen tot 15%.

Hoe werkt de winterstopkorting?

Dankzij de winterstopkorting kun je geld besparen. Voorwaarde is wel dat je deze periode niet de weg opgaat. Doe je dit toch en rijd je schade, dan is deze niet verzekerd. Schade die ontstaat door brand, storm of inbraak is in de meeste gevallen wel gedekt. Gebruik jij je motor deze winter niet, informeer dan bij jouw verzekeraar of zij een winterstopkorting aanbieden. Controleer wel altijd eerst de voorwaarden, zodat je zeker weet dat je motor nog steeds goed verzekerd is voor schade die kan ontstaan in de opslag.

Voertuig schorsen

Het is ook mogelijk om het voertuig te schorsen zolang hij in de stalling staat. Je hebt immers geen verzekeringsplicht als je geen gebruikmaakt van de openbare wegen. Maar let op: hier zitten wel enkele risico's aan met mogelijk grote gevolgen. Lees hier meer.

Bron: Adfiz.nlNieuwsoverzicht
© 2023 H.Jansen Assurantie Groep
  • Adfiz
  • RMIA
  • KIFID
  • NVGA
Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!